Advanced Post

Advanced Post Live


Med denne invitasjonen bekrefter Apple spesialarrangementet den 10. september 2013. 
by Lars Wærstad

Da er det offisielt, Apple har invitert pressen til sitt hovedkvarter i Cupertino den 10. september 2013 klokken 19.00 norsk tid.

Her forventes det at selskapet vil avduke neste generasjon iPhone.

Nyheten kommer via nettsiden The Loop, som har tette bånd til Apple.

Til tross for at invitasjonen bare inneholder teksten «This should brighten everyone's day», gir Apple - tradisjonen tro - en rekke hint om hva som skal avdukes.

Ifølge ryktebørsen er det to telefonmodeller på vei, toppmodellen ihone 5S og lavprismodellen iPhone 5C. Det har vært spekulert i at «C»-en står for «Color» og nå spekuleres det videre i at de fargerike sirklene på invitasjonen representerer fargepaletten iPhone 5C kommer i.

Ordet «brighten» kan være en referanse til det samme, eller den champagnefargede mobilen det ryktes Apple vil avduke. Eller det kan jo være et hint om den nye LED-blitzen vi har hørt snakk om ...

Konferansen holdes i Apples hovedkvarter i Cupertino, og ikke i tradisjonelle Yerba Buena Center. Det samme gjorde Apple for øvrig da de lanserte iPhone 4S. 

Datoen 10. september kommer ikke som en overraskelse for dem som har fulgt litt med på ryktebørsen rundt iPhone i det siste, Wall Street Journal-bloggen All Things D annonserte denne datoen allerede 10. august.

En annen ting som neppe vil overraske mange, er hva Apple kommer til å avduke på pressekonferansen. Lekkasjene rundt neste generasjon iPhone har vært formidable og temmelig ensartede.


Kort oppsummert forventes det at iPhone 5S blir relativ lik dagens iPhone 5, men får en raskere A7-prosessor som skal gjøre mobilen én tredel raskere enn dagens telefon. 

Batterikapasiten skal økes med i underkant av ti prosent.

Videre ryktes det at iPhone 5S kan få en fingeravtrykkleser, nytt kamera og blitzlys - og den kommer selvsagt med Apples neste utgave av operativsystemet iOS - iOS 7.

Billigversjonen iPhone 5C sies å være basert på dagens iPhone 5, men skal ha et avrundet plastskall og komme i en rekke forskjellige farger.

Det skal heller ikke være lenge å vente fra Apple annonserer de nye mobilene til de blir å finne i butikkhyllene. Flere kilder melder at store mobilselskap sørger for å ha hele staben på jobb mellom datoene 18. og 22. september. Det kan indikere at telefonene blir lansert fredag 20. september.

Det er også forventet at Apple annonserer når det nye operativsystemet til iPhone, iPad og iPod - iOS 7 - blir tilgjengelig for nedlasting. 

Opsjoner

Skriftstørrelse
Kommentarer fra seere
Lyder
Oversett innlegg og kommentarer.
Leveres av Platform for Live Reporting, Events, and Social Engagement

Til Nettavisen Til Side3

Redaktør: Lars Wærstad - Telefon: 02060

Ansvarlig redaktør: Gunnar Stavrum

Ønsker du å annonsere på Side3? Klikk her

Ansatte: http://blogg.nettavisen.no/category/ansatte/

Personvernpolicy

Informasjonskapsler (cookies)